flying solo



Det har varit en bra dag idag. Fast jag har varit riktigt trött. Det gick jätte bra idag med projektarbetet. Jag och Carin satte ihop skit snygga outfits och vi är super nöjda nu. och imorron ska modellerna bara testa kläderna och kolla storlekar o så. Fick med mig en super snygg t-shirt hem från Solo. Visar imorron. Efter stan gick jag och solade. Var vrål hungrig så det blev gott med lite pasta när jag kom hem. Sen bestämde jag mig för att hoppa över dansen för att jag är så grymt trött. Helt slut i hela kroppen, känner mig så stressad inför fredag. Måste försöka att slappna av lite. Ikväll blir det en tidig kväll,    godnatt


pick out



idag ska jag och carin först med modellerna för att prova ut badkläder. därefter ska vi gå runt till alla butiker för att välja ut vilka kläder dem ska ha på modevisningen och sätta ihop alla outfits. det ska bli roligt men först nu måste jag pallra mig igenom en grymt tråkig mattelektion på 3 timmar. jag går nog lite tidigare :P

sen blir det solning och dans,    ciao

stairs


www.martinasvis.devote.se

Sol & Värme

Idag ska det bli upp till 10 grader varmt :) och det är sol ute. solbrillorna på. Idag blir det massa jobb med projektarbetet. utprovning av badkläder med modellerna. det ska bli jätte roligt fast jag börjar känna press inför fredag.

kom och kolla

 


MGMT



vaknade 06.30 av mig själv, väldigt pigg. nu står jag och gör mig i ordning inför skolan. lyssna på låten, i love it

trötthet



är riktigt trött efter helgen. det blev inte så mycket sömn. jobbade med projektarbetet nästan hela dagen, fika med carin och sen gick jag och sola. nu vill jag bara krypa ner i sängen.

dessutom vill jag ha vår och springa runt i t-shirt

dra åt skogen

ursäkta mig, men jag blir f*n irriterad. det är vårt projekt. kom inte och lägg näsan i blöt som att du visste bättre. vi har jobbat hårt för det här.



åk hit och göm dig för tusan, haha

senaste

mina senaste inköp


Blus, Vila


Kofta, Solo

T-shirt, Acne

sunday



snacka om seg dag. nu jag iaf uppe från sängen och har satt på mig lite kläder. nu kommer snart min brorsa och hans flickvän för en söndags middag innan han ska åka tillbaka till dublin. sen följer en plugg kväll at bajic.

earth hour


släckte ni ner lamporna igår för klimatet?

vi släckte ner och vi satt och förfestade med tända ljus och pratade massor. trevligt :)     stöd klimatet

the weekend

fredagen började med att jag gjorde prov i företagsekonomi. vilken lättnad att ha det gjort. det känns super. på kvällen sen blev det mys med mirre & linn. mirre som nu befinner sig i egypten, i värmen. är ju inte alls avis på henne som får lite sol.

lördag bestod av jobb 11-15 och därefter middag med familjen + linn. det är trevligt att ha brorsan hemma en stund. efter åkte jag och linn hem till johanna för en förfest. jag, linn, johanna, malin och minette. och efter en stund kom det lite grabbar och joinade oss. sen blev det blue moon bar, som va fullpackad. blev lite krångel när vi skulle in, men in kom vi. när klockan slog två stog det såklart efterfest på schemat. somnade kl 7 imorse och gick väl upp vid 10 så jag har sovit nån timme nu på eftermiddagen. är fortfarande jäkligt trött.


ibland får man det man vill ha för en stund

Taylor Swift


dagen i ord

dagen har jag spenderat i skolan. har försökt plugga men har haft lite svårt att koncentrera mig och jag får väl skylla mig själv imorron när jag inte kan provet som jag ska skriva. hade iaf en trevlig lunch med sofie. det var äcklig mat i skolan så jag fick tillslut med mig henne till bredbar, min favvo :) är typ stammis där :P

sen blev det en liten kort vända på stan och fika med k, j och m. och därefter hem till linn för en pluggkväll. jag har fått lite gjort nu men har fortfarande en hel del kvar att göra. men förshoppningsvis går det bra imorron.     wish me luck

Resultat

Testade Pepsodent White Now.

Jag tycker att jag såg lite skillnad direkt efter, men det kändes inte som att det var så lång varigt. jag ska testa lite till och se, man kanske ser mer skillnad om ett tag men jag tvivlar lite på att en tandkräm kan göra dina tänder vitare. Men annars fungerar den ju utmärkt som en vanlig tandkräm.

 


experiment

Pepsodent White Now

kristin sa att den fungerade direkt, att man såg skillnad på en gång. jag har nu fått pappa att köpa hem den och nu ska det prövas. vitare tänder eller bara en dyr tandkräm?




en lång dag

vi har resursdagar i skolan dem här dagarna. man ska ta igen sånt som man ligger efter i. har varit riktigt effektiv idag men nu orkar jag inte plugga mer. fast borde verkligen plugga mer företagsekonomi.

fick även idag reda på att nästa vecka är jag ledig onsdag, torsdag och fredag. ganska skönt och sen är det påsklov :)

nu ska jag åka och sola med sofia :)  

Vissa har ju hjärna

Sofie: åh det är jättelångt till solen (sen sist vi var ute)
Elin: Ja, solen har flyttat på sig
Emilia: Men vet du inte att solen rör på sig? Idiot
Sofie: Nej det gör den inte
Emilia tittar på Sofie som om hon vore dum i huvudet...

matematik

mattelektionen gick väl inge vidare. känner att jag måste börja om. har två prov att göra som jag inte har gjort än. det känns som det inte är någon idé att vara på lektionerna. bättre att bara försöka plugga på hemma. vi bestämde iaf att jag ska göra det första provet nu på fredag. shit, bara sätta igång att plugga hårt. förhoppningsvis klarar jag det.

storsnöyra

3,4 minus grader imorse när jag gick iväg till bussen. det blev dunjackan på, för annars skulle jag frysa för mycket. nu skiner solen och vi sitter och bokför i företagsekonomin. rätt segt eftersom vi gjorde det förra året med UF-företaget. i eftermiddag sen är det matte. jag ska gå dit men jag ska jobba med annat. jag orkar inte med den kursen och tar nog ett IG i det ämnet. tyvärr.


falling a sleep

oj, vaknade nyss. råkade somna vid kl 19 :P haha, aja. hoppas jag kan somna om nu om en stund.

imorron är det skola och företagsekonomi och matte. 

   sweet dreams  

art


mycket

nu börjar det känns hur mycket vi har att göra i skolan. vi får uppgift på uppgift och alla är större uppgifter. det känns att vi har kort om tid för att göra klart alla kurser.

idag har vi jobbat med projektarbetet. kom inte fram till så mycket idag. planerade lite detaljer men vi har det mesta under kontroll nu. sen efter lunchen var det näthandel, väldigt segt.

igår kom snön tillbaka igen. suck. trodde äntligen att våren hade kommit till oss men den stannade bara några dagar. nu snöar det igen. man blir seg när det är grått ut.

gick i en sväng på jobbet innan jag åkte hem. var tvungen att säga hejdå till Emma som flyttar till portugal om några dagar. hennes sista dag på jobbet var idag. är lite avis på henne som ska åka iväg till portugal i 6 månader.

seg söndag

igår blev det utgång. kvällen börjades med lite vin hos maggi. synd bara att jag hade mått lite halvt hela dagen så kände mig inte super pigg på att dricka massa. men lite vin gick ner och sedan blev det after ski med live band :) när kvällen tog slut blev det en taxiresa hem. helt okej kväll. bra musik och fint umgänge :)

söndag och dem senaste timmarna har spenderas i sängen. ska väl försöka komma ut i friska luften en stund snart,   ciao

Fredag kväll

det var fredag igår och det blev mys med micka och linn. både jag och micka är sjuka eller micka är på väg att bli och linn var rätt trött efter praktiken och jobb så det blev bara en lugn kväll framför tvn. linn tvingade oss att kolla på Så ska det låta. jag och micka tyckte mest att det var pensionärs varning :P men men vi överlevde igenom programmet. efter det gick Hundtricket på tv så vi kika på den. det var riktigt länge sen jag såg den sist. haha vi satt mest och skämdes under hela filmen.

 


Västerås tidning


När jag och micka igår åkte till Konsum för att köpa lite snacks såg jag att Västerås Tidning hade kommit ut. och här är artikeln. bilden blev jätte dålig enligt mig men annars en helt okej artikel.

artikel

idag vid lunch fick jag ett samtal från Västerås Tidning, dem ville komma och ställa några frågor om vårt projektarbete, modevisningen :) hur kul som helst. tror inte bilden blev så bra men men, all publicitet är bra för :)

det blev en rätt lång dag iaf. efter lunchen gick vi runt till skolor och satte upp affischer och raggade lite modeller. sen efter det gick för att träffa reportern från Västerås Tidning. efter det gick vi en sväng på stan och jag shoppade lite på Solo. en ljusblå/mint grön t-shirt från acne och en cerise kofta. behövde lite färg i min garderob

ut i solen

yeay, nu är det bara 15 min kvar på lektionen. carin dök upp så vi ska gå runt till skolorna nu. först ska man väl få nått i magen.


IG i matte C? eller kämpa vidare? IG i matte C? kämpa vidare?
jag orkar inte. 86 dagar kvar, håll ut

samhällskunskap

solen skiner och jag sitter i skolan och har samhällskunskap. slutar tidigt idag, vid lunch. jag och carin skulle egentligen gå runt till skolorna idag och sätta upp affischer om vår modevisningen men hon verkar inte dyka upp idag, så det får väl bli en annan dag.

idag vill man sitta på en uteservering hela dagen och bara njuta av solen. synd att dem inte har öppnat uteserveringarna än.

vila

blev en tur på stan med sofia efter skolan. men först glass med sofie och emilia i vårvädret.

en sväng på stan resulterade såklart i lite shopping. en t-shirt från news, cheap monday. en parfym, paris hilton can can eftersom min var slut. sen hade Vila erbjudande på chinos, så jag köpte ett par mörk blå och ett par svarta för 150 kr paret. efter stan gick vi och solade. det var ju lite för kallt för att sola ute :P så det blev solarium. måste fixa brännan nu till modevisningen.

hejhejhej vår

onsdag idag och halva veckan har gått. på fredag kommer både linn & fredrik hem och stannar en vecka båda två, jippii :) ska bli jätte roligt. det var inte jätte länge sen jag träffade någon av dem, men mer än 3 veckor iaf, det känns ganska länge sen.

min förkylning vill inte ge sig. vaknade upp imorse men en grym huvudvärk och jätte ont i halsen. pallarade mig upp till skolan iaf och har nu suttit och lyssnat på vår lärare prata om religoner i snart två timmar. han är egentligen den bästa läraren vi har men just nu skulle jag bara vilja att han höll tyst. sitta ner och lyssna i två timmar är verkligen ingen höjdare.
efter den här lektionen slutar vi iaf. skönt när det är så härligt väder ute :) jag gick med solbrillorna på idag på väg till bussen. härligt att våren börjar komma, det var dags.

dance

jag hoppade över mattelektionen idag igen. jag är sämst. jag måste ta tag i det här nu. skärpning! jag gick hem till martin istället där kristin, jossan och maggi satt och jobbade med sitt projekt. egen designade smycken. många var jätte fina :) ska ta och köpa mig ett armband av dem sen.

nu är jag hemma och ska snart iväg på dans. känns väl inte jätte taggande eftersom jag fortfarande är väldigt förkyld. men känner att jag måste åka dit, annars missar man så mycket plus att jossa blir sur också eftersom vi dansar par tillsammans :P


Student 2009

idag när vi satt i klassrummet och väntade på att tiden skulle gå snabbare så vi kunde gå på lunch, då får vi våra studentmössor :D jag blir så glad när jag tänker på att det är så kort tid kvar tills vi kommer stå där o sjunga o skrika!



god morgon

igår somnade jag tidigt, halv 10 tror jag så jag borde vara utvilad men det är jag inte. är istället trött och har grymt ont i halsen. skulle helst vilja hoppa över skolan idag, men jag måste verkligen gå på mattelektionen idag. usch känner mig verkligen inte alls taggad på skola.

drömde inatt om modevisningen. det gick jätte dåligt, så jag hoppas att det blir bättre i verkligeheten om 2½ vecka.

måndag & planering inför modevisning

helgen som va, var ganska seg. hade en helt okej kväll i fredags. var nog lite fullare än jag trodde för jag kom på grejer som hände i efterhand :P en liten vimmel från i fredags




dagen som har varit har gått jätte bra, eller iaf förmiddagen. vi hade projektarbete så jag och carin jobbade på jätte bra. och vi gick till silk och hämtade våra affischer och flygblad som vi sedan gick runt och satt upp i butikerna. när vi ändå var där passade vi på och kolla runt vad dem har fått in för kläder och vad vi skulle vilja visa på modevisningen. det kommer bli jätte bra :) på onsdag ska vi runt till några skolor och sätta upp affischer där. vi gick också förbi Harmnoiq och pratade med dem och hår & make up. känns skönt att nästan allt är klart nu. vi är bara på jakt efter någon mer modell innan. wiie, jag är as nervös samtidigt som jag tycker att det ska bli jätte roligt och spännande.


fredagen

förfest hos park. lite charader och alkohol. sen blev det utgång. haha, ja finns väl inte så mycket mer att säga :P kommer lite bilder sen, när kristin har skickat över dem.

sjuk men ut

är väldigt förkyld men ut ska vi ikväll :) blir förfest hos martin, utan martin haha. kristin, nylund, lina o helle.

stan med kristin idag resulterade i ett par svarta gladiator sandaler från lindex som jag fick under 200 kr. ett par leddings med dragkedja från cubus, också dem under 200 kr. och så en svart t-shirt bara från gina tricot.

nu står jag och sminkar mig och försöker bestämma vad jag ska göra med håret mitt. måste gå och klippa mig snart, börjar bli lite slitet i topparna. var ju nästan ett år sen jag klippte mig sist så det börjar bli dags nu.

hola hola

vaknade upp hemma hos maggi av en hemsk ringsignal som hon hade som väckning. somnar om en stund till men sen var det dags att gå upp. maggi skulle ner på stan för praktik och jag skulle bara hem. hann gå in en sväng på H&M och fick med mig en skinnjacka  :) dem har 10 % för klubbmedlemmar.

usch jag vill inte vara sjuk, det är väl bra att det har slagit ut iaf. har gått och varit typ små sjuk i två veckor. men tusan vad jag hatar att vara det. ska väl hoppa in i duschen nu och försöka se lite pigg ut för en sväng ner på stan.

god kväll

dem ringde från jobbet idag när jag hade slutat skolan och frågade om jag kunde komma in och jobba och då sa jag ja eftersom jag inte hade något bättre för mig. jag jobbade mellan 13-19 och efter jobbet kom linus och hämtade upp mig och skjutsade mig till magga. vi hann med en liten pratstund innan jag kom till maggi iaf.

 nu sitter jag hemma hos maggi och har precis slingat hennes hår, inte bland det roligaste jag gjort men men haha :P vi fick oss ett gott skratt av maggi i hettan iaf. imorron är jag ledig, skönt det. nu ska vi kika på film,  ciao

the city



jag kollade nyss på det nya avsnittet av The City, det var jätte bra :) nästa vecka är det säsongsavslutning.

matlagning & cosmopolitan

jag köpte med mig cosmopolitan när jag åkte hem ifrån skolan idag. jag slutade kl 12, så det var jätte skönt efter att ha diskuterat religon i 3 timmar. nu lagar jag mat och sitter och läser min nya tidning. det blir bulgur och kyckling ^^ det var jätte länge sen jag åt bulgur så det ska bli gott



Modevisning



åh va glad jag blev när jag såg att affischen för vår modevisning ligger uppe på Silk's hemsida (
www.clubsilk.nu). Kom och kolla den 3 april!

Ung företagsamhet

igår var det UF-mässa här i Västerås. Ung Företagsamhet. Att driva UF-företag ingår i mitt program som jag läser och förra året drev jag ett UF-företag och i år var det tvåornas tur och en del treor som gjorde det som projektarbete. Dem var hur duktiga som helst. Vår skola tog hem hela 13 priser sammanlagt.









Den här glasskopan som gör cylinderfromad glass fick jag med mig hem från mässan. den säljs även på Nordik i Västerås. Ice Cream Design UF kammade hem hela 3 priser. 2:a pris i Bästa Webbplats, 2:a pris i Bästa Vara och 2:a pris i Bästa UF-företag.
www.icecreamdesign.se



Och ett jätte Grattis till Release UF som gör ett gratis magasin för ungdomar som heter Grape, dem vann 1:a pris i Bästa UF-företag och 1:a pris i Bästa Vara. Nationella Mässan i Sthlm blir nästa för dem.

sömn

har verkligen sovit mycket det senaste dygnet. sov 3 ½ timme igår på eftermiddagen/kvällen, sen gick jag och la mig vid kl 22 och gick upp kl 7.20 imorse. så mycket brukar jag aldrig sova och det konstiga är ju att jag fortfarande är jätte trött. vill bara åka hem och lägga mig i sängen igen.
 
imorse när jag vaknade tänkte jag, ska jag hoppa över första lektionen och åka till matte lektionen på eftermiddagen sen. men nej jag valde att åka till skolan och när jag väl kommer hit så har vi ingen lärare, så vi ska bara jobba med projektarbetet. suck, då hade jag kunnat stanna hemma i sängen!


trasiga skor

nu är jag hemma. efter att ha jobbat med projektarbetet gick vi och käkade lunch sen åkte vi alla hem. det är så skönt att komma hem när man är trött. det är riktigt trist väder ut, slaskigt o grått. märkte också att det är hål i mina stövlar så jag var dyngsur om höger fot när jag kom hem, inte alltför skönt kan jag säga


projekt

då var det måndag igen och jag befinner mig i skolan. är grymt trött, kan knappt hålla ögonen öppna. som tur är har vi projektarbete, så jag och carin ska bara sitta och planera inför modevisningen. sen har vi inställd lektion på eftermiddagen och då ska jag åka hem och bara slappa.

the day

jahapp, då var det söndag igen och ny vecka imorron. på min anslagstavla hänger 100 dagars kalendern uppe och nedräkningen har börjat. 97 dagar kvar...

den här dagen skulle jag helst vilja stryka. en helt onödig dag där jag känner mig riktigt less på allt. det blir aldrig som man har tänkt sig. och när man väl har bestämt sig, då går det åt en helt annan riktning.

gårdagen var väl bra. bakis hela dagen, sen middag med familjen, det är trevligt att ha fredrik hemma ett tag. sen lite förfest och så drog vi till Hemmafesten på Geccobar som Malin, Lisa och Hanna ordnade. det var mycket folk och trevligt. musiken kan diskuteras. mest electro och jag förstår mig inte riktigt på den musiken :P jag och micka åkte hem vid halv 2, vi var så trötta och ville helst bara gå och lägga oss.

saturday

dags igen då. är lite seg just nu, men det blir väl bättre snart. tredje kvällen i rad. kommer vara helt slut nästa vecka haha :P nu blir det förfest,   ciao


söndag, fast lördag

idag känns det verkligen som att det är söndag. var ute i torsdag kanske därför man har vridigt lite på dagarna. har precis stigit upp ur sängen, har legat hela dagen och bara tagit det lugnt.

ikväll blir det utgång, igeen. en modevisning på Silk, som jag tror Camilla ska gå i. sedan blir det Hemmafest fast på krogen. blir nog bra :D

igår, fredag

idag mår jag som jag förtjänar. blev en hel del för mycket av det goda igår.

först kom fredrik o camilla hem hit och vi åt spicy tillsammans. efter det bar det av hem till dem och förfesten började. vi blev ett litet gäng tillsist. hade jätte trevligt. dem har så sjuka historier att berätta att man bara skrattar för att dem skrattar mellan varje ord. efter förfesten gick vi ner till blue moon bar. riktigt roligt!

lite bilder från förfesten


100 dagarsfesten


bror

idag kommer fredrik hem på besök från dublin. ska bli kul o träffa honom. ikväll blir det förfest hos honom & camilla, sen utgång :D vi får se hur det slutar haha. watch out

100 dagarsfesten



thanks for last night

i want


torsdag

det är redan torsdag, och det betyder 100 dagarsfesten ikväll!!! det ska bli as roligt.

nu ska jag strax kila iväg till bussen. samhällskunskap står på schemat idag och vid lunch slutar jag :) utanför fönstret snöar det en hel del. kan det inte bli vår nu?


inköp


nitbältet köpte jag i riga

halsbandet är från lindex, 99 kr

förbättring


this goes...

this

cleaning out my closet

idag var jag och kollade på emilias lägenhet. hur fin som helst. blev avis, nu vill jag oxå flytta. så när pappa kom och hämtade mig tvingade jag med honom till ikea. köpte galgar och lite små grejer till badrummet. ville fräscha upp lite.

nu sitter jag på golvet och försöker slänga massa gamla grejer och min säng är täckt med kläder. ska försöka rensa ut sånt jag inte använder. dock är det väldigt svåårt.



önskar att mina kunde vara lika stor och fin

framtid

idag har vi något som heter framtidsdagen i skolan. låter as töntigt, som om vi fortfarande gick på lågstadiet. men det kommer iaf massa olika personer till vår skola och ska föreläsa som sina jobb och om vad dem har läst för utbildning. kan nog bli intressant, eller jätte tråkigt. vi får se. det är iaf på förmiddag och på eftermiddagen har jag ingen lektion så slutar vi lunch :) vi ska fira sofie, att hon har tagit körkort med lunch :)


byee

den rätte för rosing



kanal 5

Jag sitter och kollar på den rätte för rosing och pappa kommer in..
Pappa: Oj vilken snygging. Vart har hon köpt det ansiktet? På buttericks?

jag dööör hahah

same same but different


 Monki
 
  Köpta i grekland i somras


confessions of a shopaholic


sick

feber. ont i huvudet. blä. blä


morning

god morgon, eller god kanske man inte ska säga. har sovit så jäkla dåligt inatt. drömde massa konstiga drömmar. det konstiga är att jag drömde liknande drömmar igår natt :/

jag ser verkligen inte framemot den här dagen. företagsekonomi på förmiddagen, även om det är ganska roligt ibland och sedan matte C på eftermiddagen. heldag.

nu är jag klar och ska kila iväg till bussen,   ciao

winner

Dalen - Warberg 7-8

Magnus Svensson avgjorde såklart i sudden death!    heja

dagen

efter skolan gick jag och micka in på ica och köpte lite naturgodis och så fick sofis mode följa med hem :) var hemma en stund innan jag åkte iväg för att träffa k, jos o maggi. vi gick och käka saffets, väldigt onyttigt men ibland måste man ju njuta oxå. blev tidigt för mig, åkte hem och nu kollar jag på innebandy på tv, det är Dalen-Warberg som spelar uppe i Umeå. 5-5 står det i matchen just nu. men Warberg vinner nog matchen. det tippar jag på iaf även om Dalen har gjort fler poäng i de två första perioderna. men Magnus Svensson är ju för bra.

Grattis Sofie som tog körkort idag :D lite sneaky! proud of you.

hello

sitter på lektion, näthandel. grymt tråkigt. robert, vår lärare står och går igenom allt som var har gjort förra terminen. please save me. jag hoppas att vi får sluta lite tidigare idag.

ska kila in på cubus en snabbis och sen gå en sväng till ica och köpa med mig en tidning hem.

school again

imorgon börjar skolan igen. efter 10 veckors praktik + jullov + sportlov. long long time och nu är det dags igen. förhoppningsvis tar vi det lite lugnt i början, kommer vara rätt ovant att ha lektioner igen. nu ska jag och pappa äta,   ciao

dalarna


vi kom upp ganska sent på torsdag kvällen, så vi grillade lite korv framför öppna spisen. sen spelade vi uno i sängen :)


på fredagen åkte vi skidor. jag fick köra in mina nya pjäxor :)

jag skulle hyra skidor. mycket folk. när vi kom var det på nr 95 och jag hade nr 133

tuffing